Drobečková navigace

Úvodní stránka > Mistrovství Evropy mužů a žen 2012

Mistrovství Evropy mužů a žen 2012



Dva naši nejúspěšnější členové - Michal MICHALÍK a Bára KODEDOVÁ - se ve dnech 4. - 10.7.2012 zúčastní v Bulharsku ME, které bude pro mnohé závodníky poslední prověrkou před OH.

Vzhledem k tomu, že se tito členové našeho PSC OH nezúčastní, budou chtít právě na tomto probíhajícím ME dokázat, že nadále patří k Evropské pětibojařské špičce.

Jednotlivé dny ME sledujte zde :

Středa 4.7. - Tento den se uskutečnily soutěže ve 2 semifinálových skupinách žen. V každé se bojovalo o postup do pátečního finále /postupovalo vždy 18.závodnic/. Bára sice nepředvedla optimální výkon v šermu a plavání, ale výborným výkonem v KOMBI diciplíně/spojení běhu a střelby/ - skončila v ní 4. - si postup mezi 36 nejlepších závodnic Evropy s přehledem vybojovala. O jedno místo unikl z druhé semifinálové skupiny postup do finále závodnici ASC Dukla Praha - Lence Bilkové. Důvodem bylo povolení startu 1 závodnice MEX na tomto OTEVŘENÉM kontinentálním mistrovství. Ta skončila před Lenkou a přičinila se tak o její vyřazení.

Čtvrtek 5.7. - O postup do sobotního finále bojovali tentokrát muži. Náš Michal výborně zašermoval /952 bodů - 4.místo/, solidně zaplaval /2:10,4 - 10.místo/ a do závěrečné KOMBI disciplíny nastupoval z děleného 3.-4.m. Postup do finále si pak dokázal  pohlídat. Do něj jej doprovází i zbývající reprezentanti ČR - Michal Sedlecký, Honza Kuf a David Kindl. Prvně dva jmenovaní tvoří s našim Michalem družstvo ČR a budou tak mít možnost v sobotním finále společně bojovat o medaile.

Pátek 6.7. - Do ženského finále nastoupilo netradičně 37 závodnic. Dodatečně byla rozhodčími zařazena do soutěže závodnice ČR  L.Bilková, která se v semifinálových skupinách umístila jako 36.závodnice z Evropy. Vstup do soutěže se ale Bářa určitě nevydařil podle jejích představ. Za 12 šermířských vítězství obdržela pouhých 688 bodů, což jí řadilo po prvé disciplíně až na 31.místo. Ani druhá disciplína - plavání - se jí nijak nepovedla. Slabším plaveckým časem, 2:28,21, se umístila v této disciplíně na 30.místě a v celkovém hodnocení po dvou disciplínách klesla ještě o 2 místa /byla 33/. V další disciplíně pak nepředvedla Bára svůj jezdecký standart. Získaných 1.132 bodů z 1.200 možných jí stačilo jen na 31.místo a i po této disciplíně zůstala v celkovém pořadí 33. Devatenácté místo v závěrečné KOMBI disciplíně jen posunulo Báru na celkové 32.místo v jejím prémiérovém finále na ME. Další závodnice ČR - Lenka Bilková  - skončila na 34.místě.

Sobota 7.7. - Do sobotního finále ME mužů nastoupili mezi 36 nejlepšími závodníky z Evropy i čtyři závodníci ČR. Mezi nimi i dosud nejúspěšnější člen našeho PSC Michal Michalík. Tomu se vstup do finále vydařil. Za 21 vítězství a jen 14 porážek obdržel 904 bodů. Výborně mu sekundovali další dvá členové družstva ČR - Honza Kuf /získal 832 bodů za 18 vítězství/ a Michal Sedlecký 808 bodů/17 vítězství/. Družstvo ČR je tak po prvé disciplíně na výborném 3.místě za družstvy RUS a HUN. Michal i výborně zaplaval. Jeho čas 2:07,41 na 200 m byl nejen nejlepším z časů našich závodníků, ale stačil Michalovi i k posunu na 7.místo v soutěži jednotlivců po dvou disciplínách. Družstvo ČR je stále 3. V jezdecké disciplíně Michal potvrdil, že právem patří mezi nejlepší jezdce - pětibojaře - na světě. Zajel čistou a bezchybnou jízdu, za kterou obdržel max.počet 1.200 bodů a v celkovém hodnocení se, před závěrečnou KOMBI disciplínou /spojení 3km běhu a střelby z laserové pistole/, posunul na 5.místo. Družstvo ČR zůstává i nadále 3. a má obrovskou šanci bojovat o jednu z medailí. Závěrečná disciplína nevyšla určitě Michalovi podle jeho představ. Ve střelbě sice jen 1x minul, ale v běhu se ukázalo, že není úplně fit. Právě to jej odsunulo na 14.místo. O to větší radost můžeme mít pak z umístění družstva ČR, které udrželo 3.místo a veze si z ME bronzovou medaili /1.RUS,2.HUN/. Jde o 27 medaili Michala z dosavadních ME a MS a celkově 51. medaili získanou členy PSC na těchto mistrovstvích.

Neděle 8.7. Tento den byla na pořadu ME soutěž MIX štafet - 1 závodník a 1 závodnice. Členové našeho PSC se této soutěže nezúčastní. ČR reprezentovali již jistí účastníci letošních OH v Londýně - Natálka Dianová a David Svoboda. A výsledkem je další bronzová medaile pro ČR za štafetami BLR a LTU .O pořadí na 1. a 2.místě však musela rozhodnout až cílová fotografie.

Pondělí 9.7. - Na pořadu je štafeta žen a opět máme želízka v ohni. Naší Báru, spolu s Lenkou Bilkovou a Natálkou Dianovou. Ty budou chtít určitě vylepšit své 5.místo z loňského ME ze stejné soutěže.  První disciplína ale určitě neproběhla podle představ našich děvčat. Čekalo se určitě více bodů, ale i tak obsadila naše štafeta v šermířské disciplíně 4.místo. V plavecké části skončila naše štafeta 4., ale v celkovém hodnocení klesla na místo páté, když jí předstihla štafeta GBR, která tuto disciplínu vyhrála. Rozdíly od 3.místa jsou však velice malé a nebylo tak nic ztraceno. A děvčata to vzala za správný konec. Štafeta ČR vyhrála jezdeckou disciplínu a posunula se na medailové 3.místo za štafety RUS a POL. V posledni KOMBI disciplíně se ale naší štafetě třetí místo udržet nepodařilo. Byla předstižena štafetou GBR a obsadila v konečném pořadí nepopulární 4.místo. Nutno ale připomenout, že věkový průměr naší štafety je pouhých 22,6 roků.

Úterý 10.7. - Jde o poslední den letošního ME. Uskutečnil se závod mužských tříčlenných štafet, do kterého nastoupila ČR v nejsilnější sestavě - David Svoboda, Ondřej Polívka a náš Michal Michalík. Po čtvrtém místě v šermu a druhém v plavání, však přišla dvě 5.místa - v jízdě a KOMBI a toto místo zůstalo naší štafetě i celkově. Naši chlapci určitě čekali víc. Snad tedy příště.

MISTROVSTVÍ EVROPY SKONČILO.


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5