Drobečková navigace

Úvodní stránka > FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU 2014 - Sarasota/USA

FINÁLE SVĚTOVÉHO POHÁRU 2014 - Sarasota/USA



2 čeští moderní pětibojaři M.Bilko a Jan Kuf absolvují o nastávajícím víkendu finále SP v americké Sarasotě. Jedinou ženskou zástupkyní na této, po MS v září v Polsku, druhé nejvýznamnější akci letošního roku, je členka našeho PSC - Barbora KODEDOVÁ. Právě čtyřiadvacetiletá Bára se jako první představí v pátek 6.června mezi 36 ženami. Muži absolvují svůj závod v sobotu 7.června. V neděli je pak na programu smíšená štafeta, kde by Česko měli reprezentovat naše Bára a J.Kuf, druzí z letošního SP v Káhiře. Dle reprezentačního trenéra Jakuba Kučery : "Všichni naši závodníci jsou v takovém zdravotním stavu, aby mohli plnohodnotně závodit. Jediné, čeho se mírně obáváme, je počasí, protože v sobotu a v neděli by měly Sarasotu zasáhnout silné bouřky".

Bára zahájila finále 32.místem v šermu s bilancí 11 výher a 24 porážek. O jednu příčku výše se umístila v plavání, když zaplavala čas 2:23.7 minut. Díky 23.místu v jízdě na koni se posunula výše a měla tak před poslední KOMBI disciplínou ztrátu dvou minut a jedné sekundy na vedoucí Číňanku Xiaonan Žangovou. Kombinovanou část střelby a běhu zvládla pak jako 27.a to stačilo jen na celkové 30.místo.

A co na to sama Bára ? : "Dnes to nebyl vůbec můj den. Od začátku se mi nedařilo a tak to i skončilo. Hrůza" a vysvětlila : "V šermu jsme zvolili špatnou taktiku, výběr akcí nebyl dobrý, takže ani projev nebyl takový, který jsem předvedla v minulých závodech". A reprezentační trenér k tomu poznamenal : "Bohužel nezašermovala standart z této sezóny. Udělala příliš mnoho chyb a tak již po první disciplíně pro ni závod vlastně skončil. Zbytek jsme proto pojali jako přípravu na nedělní závod smíšených štafet".

Bára se ale neobává, že by jí ale nevydařený výkon v individuálním závodě ovlivnil pro závod štafet. "To určitě ne. Tady jsem se trápila, hlavně na konci. Nebyla tam již motivace. Věděla jsem, že se nemohu nikam výrazně posunout. Štafety mám ale ráda, prostě mě baví. Věřím tedy, že zase můžeme s Honzou dosáhnout dobrého výsledku. Kdyby to byla medaile jako při SP v Egyptě, tak by to bylo fajn" dodává.                                               

V sobotním finále mužů skončil Honza Kuf na krásném 13.místě. Martin Bilko, věkem ještě junior, jej doplnil ve finále 21.místem, kterým potvrdil své výborné výsledky letošního roku.

Nedělní soutěž smíšených štafet odstartovala za velice těžkých podmínek /35 stupňů  ve stínu, slunce na střelnici přímo do očí, nepříjemný vítr/. Naše dvojice se však s nimi dokázala vypořádat. Po šermu /22 vítězství a 22 porážek/ jim patřilo 6.místo. Čas v plavání /1:59,43 na 200m/ stačil sice je na 9.místo, ale vydařená jízda a v ní 5.místo zajistilo, že do závěrečné KOMBI disciplíny odstartovala dvojice ČR ze 6.místa. Postupně se zde posouvala dopředu a celkové 4.místo je dalším fantastickým výsledkem této dvojice a příslibem před ME v červenci. BÁŘE I HONZOVI VELKÁ GRATULACE. 

 


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31