Drobečková navigace

Úvodní stránka > NAŠE BÁRA A LETNÍ OH 2016 V RIU KROK ZA KROKEM

NAŠE BÁRA A LETNÍ OH 2016 V RIU KROK ZA KROKEM



A 18.srpna to vypuklo. 36 nejlepších nominovaných pětibojařek ze všech kontinentů si dalo dostaveníčko v Riu. Mezi nimi i současná nejlepší členka našeho PSC Bára KODEDOVÁ.

Do závodu vstoupila Bára základním kolem v šermu, kde šermuje každý s každým na jeden vítězný zásah. Pokud vítězný zásah nedosáhne do 1 minuty ani jeden ze závodníků, jsou oba poraženi. Pětibojařky tak absolvují celkem 35 náročných zápasů a za 70% vítězství /tj.25/ obdrží 250 bodů. Za každý zásah nad a pod tuto hranici je jim připočteno/odečteno 6 bodů. A Bára zvládla svou první disciplínu na jedničku. Díky výbornému závěru /8 vítězství v řadě/ skončila svůj závod s bilancí 20-ti výher a jen 15-ti porážek, což v závěru představuje dělené 8.-10.místo z 36 závodnic po šermířské disciplíně a zisk 220 bodů. Stojí zde za to připomenout, že se Bára díky vážnému zranění pravého ramene musela přeorientovat na šerm levou rukou. Naše blahopřání je proto zcela na místě. Jen tak dál.

Plavání na 200m volný způsob, kde je limit pro zisk 250 bodů čas 2:30 a za každou vteřinu pod a nad se připočítává/odečítá 12bodů, není nejsilnější disciplínou naší závodnice. Věříme ale, že se s plaveckou částí závodu vypořádá stejně dobře, jako se šermem. A Bára opět nezklamala. Dosáhla času 2:24,70, což představuje 266 bodů. Tento čas je nejen jedním z jejích nejlepších v letošním roce,  ale je dokonce lepší než její čas dosažený ve Finále Světového poháru 2016 v USA, kde skončila celkově devátá. V plavecké části závodu jí patří ale až 34.místo.

Šermířské bonusové kolo,  které po plavání následuje je novinkou v soutěžích mod.pětiboje. Je zajímavé tím, že se nešermuje v hale, ale pro zpestření našeho sportu venku. Jak ? Na základě současného pořadí šermuje nejprve poslední s předposledním v čase 45 vteřin, vítěz zůstává a připojí se na něj další lepší závodník a tak to pokračuje. Za vítězství si závodník připisuje 1 bod. Po ukončení této části je pak teprve vyhlášeno pořadí po dvou disciplínách soutěže. Bára svůj zápas v bonusovém kole prohrála a nepřipisuje si tedy k šermířskému výsledku z hlavního kola žádný bod. Je tak po 2 disciplínách na 22.místě.

Nic se neděje.Teď přijdou parádní disciplíny Báry - jízda a KOMBI.

Ale s výsledkem své jízdy nebude Bára určitě spokojená. Po dvou odmítnutí skoku koněm /-2x10 bodů/, nabrala další trestné body za překročení času parkuru a celkový výsledek jízdy - 249 bodů z 300 možných, představuje 28.místo v této jezdecké disciplíně. Malou náplastí nad výsledkem Báry může snad být jen to, že na stejném koni současná nejlepší pětibojařka světa - Lena Schoneborn - jízdu /pro 4 odmítnutí poslušnosti koněm/ nedokončila.

26.místo v celkovém pořadí po jízdě však moc nadějí na výrazné vylepšení dosavadního pořadí prostřednictvím KOMBI disciplíny Báře nedává.

A závěrečná disciplína také na pořadí Báry již nic nezměnila. V této zajímavé disciplíně jde o spojení 4 běhů na 800m a stejného počtu střeleb z laserové pistole.

Bára se proto loučí s LOH v Riu celkovým 26.místem, ale s výkony za které se nemusí stydět.

A my děkujeme Báře za vzornou reprezentaci našeho PSC. Vždyť již její účast na LOH v Riu je obrovským úspěchem naší závodnice a obrovskou propagací našeho PSC.

A dovolte na závěr připomenout slova barona Pierre de Coubertaina, zakladatele novodobých OH v roce 1911 na adresu moderního pětiboje :

"Ten, kdo je schopen obstát v takové soutěži /MP/ až do konce, je excelentní sportovec po všech stránkách, bez ohledu na to zda zvítězil, nebo nezvítězil".

A  PROTO  BÁRO  JEŠTĚ  JEDNOU  NÁŠ  DÍK.           JSME NA TEBE HRDÍ.

>>> Malá fotogalerie z Ria <<<


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2