Drobečková navigace

Úvodní stránka > MISTROVSTVÍ SVĚTA V MODERNÍM PĚTIBOJI

MISTROVSTVÍ SVĚTA V MODERNÍM PĚTIBOJI



Závodníci a závodnice ze 34 zemí se představí v nejdůležitějším pětibojařském závodě letošního roku - MS, které probíhá ve dnech 1.- 8.září v polské Varšavě. Mezi reprezentanty ČR nechybí i jedna z členek našeho PSC - Bára KODEDOVÁ. Ta má svůj první závod, soutěž ženských štafet, ihned v první den mistrovství. Báru navíc čeká semifinálový závod žen /3.9./, věříme, že 5.9. i ženské finále a pak dle výsledků v průběhu MS se vedení naší reprezentace rozhodne, zda nastoupí i do závodu smíšených štafet 7.září.

V soutěži štafet však ihned 1.disciplína - šerm - určila, že naše štafeta nebude bojovat v této soutěži o medaile. 7.místo z patnácti štafet a "Průměrný výsledek po průměrném výkonu" ohodnotil výkon našich žen v této disciplíně reprezentační trenér Jakub Kučera. Naše Bára zašermovala s pasivní bilancí a ani Lucka neodvedla svůj standart. 11.místo v plavání a 6.místo v jízdě pak již nic neřešilo a tak Bára nemusela v závěrečné KOMBI disciplíně finišovat naplno a mohla pošetřit síly na semifinálový závod žen, který je na pořadu MS 3.září. KOMBI disciplínu však šla Bára výborně. Děvčata jistě promýšlela na lepší než celkové 8.místo.

V semifinálovém závodě žen /zúčastnilo se jej ve 3 skupinách 82 závodnic z 30 zemí/ si naše Bára splnila své předsevzetí a postoupila do pátečního "velkého" finále. V šermu byla s aktivní bilancí ve své skupině 14. V plavání, které toho mnoho neřešilo, si časem 2:21,85 na 200m vytvořila osobní rekord a v poslední KOMBI disciplíně tradičně zářila. Celkové třinácté místo a postup do finále MS - jako jediné závodnici ČR /ale s chlupem/.

A "Finále" ? Nepovedená první disciplína zhatila Báře šance na lepší umístění na letošním MS. V šermu se sice letos zlepšila, v nejdůležitějším závodě roku to ale bohužel nepotvrdila. Přesto nemusí mít 27.žena pořadí finále světového šampionátu na závod špatnou vzpomínku. Vždyť si právě na této akci vylepšila některé osobní rekordy. Bára samozřejmě po úvodní disciplíně věděla, že na uspokojivé umístění nedosáhne. V dalších disciplínách si však vedla výborně. Slovy reprezentačního trenéra J.Kučery : "Pak už pro ní byl závod skvělý, neudělala žádnou větší chybu. Zaplavala si osobní rekord, velmi dobře zvládla jízdu a šla kvalitní kombinovanou část. V běhu byla již její motivace samozřejmě nižší, zastřílela ale skvěle a o hodně si vylepšila osobák. S výjimkou šermu bychom všichni měli být spokojeni". Báro BLAHOPŘEJEME a budeme Tě držet palce v dalších závodech.

 


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5