Drobečková navigace

Úvodní stránka > FANTASTICKÉ FINÁLE SP V PODÁNÍ NAŠÍ BÁRY

FANTASTICKÉ FINÁLE SP V PODÁNÍ NAŠÍ BÁRY



5. a 6.května se v Sarasotě v USA sešlo 36 nejlepších žen - pětibojařek - roku 2016, aby se ve Finále Světového poháru popraly nejen o celkové vítězství ve SP 2016, ale i o velice důležité body, tolik potřebné pro případný postup na letošní OH v Brazílii. Ve Finále SP jde totiž, stejně jako při MS, o nejvyšší body, které lze v pětibojařských soutěžích získat a proto právě Finále a MS /uskuteční se ve dnech 23.-29.5. v Moskvě/ budou tak do nejvyšší míry rozhodovat o případném postupu na OH 2016 ze světového žebříčku. Mezi finalistkami byla i nejlepší členka našeho PSC - Bára KODEDOVÁ. Ta ale neměla před vlastním Finálem ideální přípravu. Na několik dní jí zbrzdily následky pádu z koně při němž si pohmoždila stehno. Navíc odjížděla nachlazená a samotný závod předem kvůli těmto zdravotním problémům téměř vzdala. 9.místo ve Finále SP je proto fantastické. "Asi mi to ještě pořád nedošlo, překvapilo mě to hodně. Už do čtvrtečního šermu jsem šla s tím, že pokud výsledek nebude dobrý, druhý den nenastoupím. Nebylo mi dobře, říkala jsem si, že možná ani šerm nemá smysl. Ale když jsem v něm skončila do pětky, bylo jasné, že to nemůžu vzdát" - to jsou slova samotné Báry.

Finále zahájilo ve čtvrtek základním šermířským kolem a to zvládla Bára bravurně. Díky 23 vítězstvím a jen 12 porážkám obsadila celkové 5.místo, což bylo velkým příslibem do vlastního pátečního závodu. V plavání byla /vzhledem ke zdravotním potížím/ jistě sama s výsledným časem spokojená, i když to na nejlepší nestačilo. Jízdu absolvovala bez chyby, ale s pomalejším koněm překročila časový limit o patnáct vteřin, což je relativně vysoká ztráta. Výsledek ve střelbě pak v závěrečné kombinované části - stejně jako u ostatních závodnic - ovlivnil vítr u otevřené vodní plochy, kde se závod konal. V běhu pak předvedla to, na co v této situaci má. Na lepší výsledek by musela být zdravější, nemít komplikace. "Pro mě bylo fajn, že jsem nic neočekávala, nebyla jsem ve stresu a mohla jsem si to v rámci možností užít mezi smrkáním a braním pastilek. Za deváté místo jsem moc šťastná, je to paráda", řakla Bára.

Toto umístění pro Báru znamená stále zachování naděje na účast na OH. Je stále ve hře. Zbývá již jen jediný závod na kterém se dají ještě udělat body -  MS. Nic není jistého, i na tomto MS by musela udělat hodně dobrý výsledek. Budeme proto držet palce a věřit, že se do MS dá zdravotně do pořádku. První fotky z finále...

BÁRO, VELIKÁ GRATULACE. BUDEME DÁL DRŽET PALCE.

 


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31